Н. Димов: Протестите за Пирин са политически

Голяма част от хората, които протестират, вероятно не си дават сметка за какво точно протестират

Като политически определи протестите за Пирин министърът на околната среда и водите Нено Димов. „Този протест много ясно виждаме, че е политически. От самото начало беше политически”, заяви Димов пред Нова Телевизия.

„Голяма част от хората, които протестират, вероятно не си дават сметка за какво точно протестират. Не става дума за 48% строителство, а за 2%, на които и в момента може да се прави спортна инфраструктура. Лифтът ще бъде нищожен процент от тези 2%”, поясни министърът.

И коментира, че „лидерите на тези протести са политически партии, които не можаха да влязат в парламента”. „През всичките години са се опитвали по друг начин, избягвайки демократичното представителство, да прокарват решения, които да спират развитието на България. На практика зимният туризъм в България е блокиран от десетилетия”, коментира Димов.

„Политически протести е имало навсякъде в демократичния свят, нормално е да ги има и в България”, коментира още министърът.

Нено Димов заяви още, че в глобалния индекс за екологична ефективност България е на 30 място в света, като през 2017 г. се е качила с 3 места. А по отношение на биоразнообразието и хабитатите от 64-то място се е качила на 23-о място. „Много добре си гледаме околната среда”, заяви министърът.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен