Поредни 130 сигнала са приети на Горещия телефон

Заралии

26-01-2018, 12:30

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

От днес горещ телефон ще информира за безплатното саниране на жилищата

В община Стара Загора

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 22 до 25 януари са отчетени над 130 сигнала, от тях за неправилно паркирани превозни средства са близо 50. Информация е подадена за изоставен автомобил в кв. „Кольо Ганчев“, ул. „Копринка“ №11, екип на Звено „Контрол екология и чистота“ на Община Стара Загора е съставил докладна и е поставил стикер за влизане в процедура по премахване на МПС.
Сигналите за бездомни кучета през изминалите дни са 6 и са насочени към Общинския приют за безстопанствени животни. Агресивни безстопанствени кучета са прибрани от района на кв. „Кольо Ганчев“ и от ул. „Стефан Тошев“ №10. Жена е подала оплакване, че е била ухапана от домашно куче пуснато за разходка в село Християново. Екип на ОД на МВР е поел установяването на обстоятелствата. Звено „Контрол екология и чистота“ e съставилo Акт за установяване на административно нарушение. Акт е плучил и друг собственик на куче, разхождащо се само в село Яворово. Гражданин е съобщил за хранене на бездомни котки в кв. „Железник“, ул. „Старозагорско възстание“ №22, екип на Общината е проверил адреса, но не е открит нарушител, подаващият сигнала е отказал да бъде свидетел.
На Горещия телефон е постъпила информация за спящ под стълбите на Централна поща мъж. Сигналът е насочен към Агенция „Социално подпомагане“.
Със съдействието на екип на ОД на МВР са съставени 2 бр. Акт за установяване на административно нарушение за сеч в гората в района на Дом „Майка и дете“ в Стара Загора.
След обаждания от граждани на безплатния телефон за сигнали на Община Стара Загора са отремонтирани няколко светофарни уредби, автомати за паркиране в града, улично осветление, както и са подменени няколко капака на улични шахти.
Постъпила е за периода още информация за шум от строителна площадка, счупени клони на дървета, замърсяване около контейнери за смет, счупени антипаркинг колчета и други.
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.