Е. Караниколов: Швейцарските инвестиции до 1 октомври са 128.3 млн. евро

Министърът на икономиката изказа специална благодарност към швейцарските фирми в страната ни

Само за първите девет месеца на 2017 г. инвестициите от Швейцария в България са в размер на 128.3 млн. евро. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на среща с Българо-швейцарската търговска камара, предаде пресслужбата на икономическото министерство. На събитието присъстваха представители на над 40 компании.

Министър Караниколов посочи, че Швейцария е сред водещите инвеститори в България, като за последните 20 години преките нетни чуждестранни инвестиции оттам са близо 2 млрд. евро.

Министърът на икономиката изказа специална благодарност към швейцарските фирми в страната ни за подкрепата им за реализацията на пилотен проект "Швейцарска подкрепа за въвеждане на принципите на дуалното обучение в българската образователна система”, известен още като проекта „ДОМИНО“. „Над 55 български ученици се обучават в швейцарски фирми по проекта“, изтъкна Караниколов.

Икономическият министър представи пред Българо-швейцарската камара и мерките за подобряване на бизнес средата, насърчаване на инвестициите, провеждане на политиките за насърчаване на малки и средни предприятия, както и приоритетите областта на икономиката по време на Българското председателство на Съвета на ЕС.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен