Кметът на Северен уважи празника Бабинден

Мисия Пловдив

26-01-2018, 13:34

Снимка:

район „Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Няма държава в Европа, в която да има толкова устойчиви и толкова чудни баби, защото те знаят, могат, продължават да подкрепят всяко българско семейство

Кметът на Район “Северен” инж. Ралев уважи поканата на дамите от Градски спортен туристически клуб на ветераните “Пълдин”  и се включи в празничната им проява по повод Бабинден. Той бе посрещнат емоционално от присъстващите.

Както повелява традицията, две от възрастните жени представиха ритуала израждане и измиване на ръцете за здраве. Ралев зарадва присъстващите с подаръци. На всяка една той поднесе, както обичая повелява, кърпа и сапун. Празникът мина под съпровода на песни, танци и автентични истории от тяхната младост.

„Няма държава в Европа, в която да има толкова устойчиви и толкова чудни баби, защото те знаят, могат, продължават  да подкрепят всяко българско семейство, в което има деца и се грижат така, както майките се грижат за децата си“, каза Ралев. Да са живи и здрави, винаги усмихнати и добри дни през цялата година им пожела кметът.