Елица Василева и Динамо Казан надиграха Визура с 3:0

Мира Тодорова и Гергана Димитрова записаха първи успех с Волеро Цюрих в Шампионската лига

Български волейболистки продължават успешното си представяне в най-престижния европейски турнир Шампионската лига,съобщи БФ Волейбол.
 
Капитанката на женския национален отбор на България Елица Василева и тимът на Динамо (Казан) постигнаха трета поредна победа в група С от Шампионската лига. Момичетата на Ришат Гилязутдинов бяха непоколебими и надиграха като домакини Визура (Рума) с 3:0 (25:18, 25:23, 25:11). Така Динамо е лидер в групата с 9 точки и без загубен гейм, Визура е на трето място в таблицата с 3 точки (1 успех, 2 загуби).
 
Елица Василева се представи на ниво и записа 10 точки в актива си (1 ас, 3 блокади). Най-резултатна бе Наталия Мамадова с 13 точки (2 блокади), 11 добави Ирина Воронкова (1 блокада). За Визура Катарина Лазович и Сладжана Ерич се отчетоха с по 10 точки.

 
Националките Мира Тодорова и Гергана Димитрова и тимът на Волеро (Цюрих) записаха първи успех в Шампионската лига, след като се наложиха категорично като домакини над полския Девелопрес Скайрес (Жешув) с 3:0 (26:24, 25:19, 25:13) в трета среща от група А на надпреварата.
 
Гери Димитрова направи много добър мач и бе най-резултатна с 12 точки (1 ас, 2 блокади). С толкова се отчетоха и Лаура Унтернеерер (3 блокада) и Александра Лазич (1 ас, 1 блокада). Мира Тодорова приключи с 10 точки (5 блокади). За бронзовите медалистки на Полша Хелен Русо се разписа със 17 точки.
 

 
Така Волеро заема второто място в класирането с 4 точки (1 победа, 2 загуби), Девелопрес е трети с 3 точки. Първенец с три победи от три мача е румънския Алба-Блаж, с Петя Баракова и Славина Колева в редиците си.