Наредбата за платеното паркиране пред дома падна в съда

Крими

27-01-2018, 10:02

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Това решени е не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд

Наредбата за платеното паркиране пред дома падна в съда. Това стана ясно, след като  Административният съд в Пловдив отхвърли като незаконосъобразна Наредбата за платено паркиране пред дома срещу такса от 20 лв. . Делото беше заведено от народният представител Славчо Атанасов. Пред магистратите той е неговите адвокати оспориха  промените в Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на Община Пловдив бяха приети от Общинския съвет на 28 септември миналата година.
С решението си  25 януари,  констатира, че обжалваните текстове от Наредбата за реда и условията по издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост са приети  от ОбС-Пловдив при съществено нарушение на административнопроизводствените правила. 
Справката показва, че  предложението за изменение в Наредбата е публикувано на интернет страницата на Община Пловдив на 28.09.2017 г. като на същата дата от 09:00 ч. е проведено и заседанието на Общинския съвет, на което са приети оспорените разпоредби. 
Изложените факти и обстоятелства водят до извода за незаконосъобразност на оспорения § 2 от документа, станал популярно известен като «Наредбата за паркиране пред блоковете».
Затова  подзаконовия нормативен акт в тази му част ще следва да бъде отменен, аргументира се в своето становище Административният съд в Пловдив.

Това решени е не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.