Гребане за здраве в Балчик

Първите гребания на Ял-6 за сезона започват в 11 часа на яхтеното пристанище

Инициативата е на Морски клуб – Балчик и стартира днес. Целта е да се популяризира ветроходството сред жителите на морския град, разказва председателят на клуба Стоян Георгиев. Първите гребания на Ял-6 за сезона започват в 11 часа на яхтеното пристанище в града. Участието е свободно. Единственото изискване към желаещите да се включат в тренировките е да си носят топли дрехи, уточняват от клуба, съобщава радио Варна.

При ло­шо вре­ме ще се во­ди те­о­ре­ти­ч­на­ по­д­го­то­в­ка, а в ху­ба­ви­те слън­че­ви дни ще е пра­к­ти­че­с­ка­та част. Обученията ще се провеждат само в събота и неделя. При за­си­лен инте­рес ще бъ­де на­п­ра­вен гра­фик, за да мо­гат по­ве­че гра­ж­да­ни да уп­ра­ж­ня­ват то­зи пре­к­ра­сен спорт. Още за тази възможност разказва председателят на клуба Стоян Георгиев.

На 17 февруари ще се проведе Годишно отчетно събрание на Морски клуб - Балчик. Първото участие на балчишките ветроходци ще бъде на ре­га­та "Тре­ти март" във Вар­на, в ко­я­то тра­ди­ци­он­но се включват три еки­па­жа в клас "Ял-6. През март 2018 г. пре­д­с­тои уча­с­тие на пре­д­с­та­ви­тел­ни­те оп­ти­ми­с­ти на ре­га­та в Бо­д­рум, Тур­ция. 

 Морскят клуб в Балчик е създаден през 1946 година. Той е първият клубв страната, построил собствена сграда през 1965 год. и яхтено пристанище двадесет години по-късно. Морският клуб – Балчик е дал на България 35 майстори на спорта, над 20 национални състезатели, стотици разрядници и хиляди младежи, обучени в морските дисциплини.  Най-големите си успехи Морският клуб постига в дисциплините на морския спортен многобой.