Отборите от Академията с три победи

В контролните срещи

Три победи записаха в играните днес контролни срещи отборите от Академията на „Берое“. С успех се поздравиха „Берое“ U16, „Берое“U19 и „Берое“ 2004.
С победа започна поредицата от контролни срещи отборът на „Берое“ U16. Момчетата на наставника Атанас Рибарски се наложиха с 2:1 над „Бургас Спорт“ в среща, играна днес на Изкуствен терен над стадион „Берое“. От състава на полуфиналистите в турнира за Купата на България отсъстваха централният защитник Пламен Пенев, халфът Георги Маджаров и нападателят Никола Маринов. От началото на подготовката през 2018 г. тримата са част от състава на „Берое“ U17.
Заради вирусно заболяване двубоя пропуснаха Виктор Ангелов, Тони Николов и Пресиян Пенчев. Така шанс за изява при по-големите след почивката получиха и играчи, родени през 2003 г. Следващата контролна среща на „Берое“ U16 е на 02 февруари срещу „Нефтохимик“.
„Берое“ U19 спечели с 2:1 срещу мъжкия отбор на „Янтра“ (Габрово) в контролна среща, играна днес на Изкуствен терен над стадион „Берое“. Проверката бе втора за отбора, воден от наставника Иван Гаджев от началото на подготвителния период. Преди седмица юношите старша възраст изиграха двустранна игра срещу по-малките представители на Академията в Елитните групи.
„С оглед на това, че се изправихме срещу мъжки отбор мога да кажа, че стояхме добре“, заяви след срещата днес наставника на „Берое“ U19 Иван Гаджев.
Подготовката на тима продължава от понеделник, а следващата събота – 03 февруари „зелено-белите“ ще се изправят срещу мъжкия отбор на „Димитровград“. Двубоят е от 14 часа на Изкуствен терен над стадион „Берое“.
„Берое“ 2004 победи „Локомотив“ (Пловдив) като гост с 1:7. Това е четвърта поредна победа за момчетата на Радостин Александров, като срещата мина изцяло под контрола на „заралии“. С 3 гола се отчете Красимир Тодоров, а по 1 вкараха Монир Ал Бадарин, Йордан Желев, Ибрям Хабил и Емил Димитров. „Беройци “ пропуснаха още куп положения, с които можеха да направят резултата още по-изразителен. Следващата седмица „Берое“ 2004 ще гостува на „Славия“, а след това ще приеме „Нефтохимик“ в Стара Загора.
Източник: beroe.bg