Традиционният карнавал във Венеция започна (видео)

Свят

28-01-2018, 10:45

Снимка:

youtube/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Карневале ди Венеция е сред най-старите карнавали в света

Стотици празнуващи се наредиха на тесните алеи и мостове във Венеция за началото на ежегодния карнавал. Стартът бе даден в квартал Рио ди Канерджио с невероятното водно шоу “Светлини, камера, действие”, основано на теми от цирковото изкуство и вдъхновено от легендарния италиански режисьор Федерико Фелини.

Бляскаво облечени артисти преминаха величествено по каналите на града на големи плаващи платформи и гондоли, съпровождани от музика от филмите на маестрото. Кулминационните моменти в шоуто бяха професионални изпълнения на въжеиграчи, мажоретки, акробати, клоуни и екзотични животни.

Карневале ди Венеция е сред най-старите карнавали в света. Лудостта избухнаха първо още през 11-ти век като период на излишък, предшестващ въздържанието и строгостта на 40-дневните Велики пости преди Възкресение Христово. През двете седмици на празника Венеция се пълни с хиляди туристи от цяла Италия и от света. Балове с маски се провеждат в старинните палати на дожите, а концерти и паради с гондоли и лодки се организират по площадите и каналите на града. Тазгодишното издание на карнавала завършва на 13 февруари.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен