Класираха само 77 малчугани за детските градини

Мисия Пловдив

28-01-2018, 16:39

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Следващото текущо класиране е на 13 февруари 2018 г.

След проведеното второ за 2018 година текущо класиране за прием на децата в детските градини и ясли на град Пловдив. В класирането взеха участие 436 деца. От тях най-голям брой (297 деца) са най-малките – децата, кандидатстващи за яслените групи. Броят на желаещите прием в първа възрастова група е 106, във втора 14 деца и 19 кандидатстващи деца са за подготвителните групи.
От всички кандидатстващи деца са класирани само 77, въпреки обявените 252 свободни места. Така остават свободни места, а броят на некласираните е сравнително голям. Този факт се дължи на разминаване между желанията и наличието на свободни места. В тази връзка препоръчваме на родителите при подаване на заявленията за кандидатстване да се запознават от страницата на Системата за прием dz-priem.plovdiv.bg с обявените свободни места, които се публикуват според Графика на дейностите за всяко класиране. Графикът е публикуван в секцията „Нормативни документи“ и в него има данни за всички предвидени за 2018 г. класирания.
Родителите на децата, родени през 2015 година, които навършват 3-годишна възраст през настоящата 2018 година, от началото на месец януари вече могат да подават своите заявления за участие в първото основно класиране за прием в първа възрастова група за новата учебна 2018/2019 година. Класирането ще бъде на 17.05.2018 г. и свободните места за него вече са публикувани. По-ранното подаване на заявления не носи предимство, а е важно да бъде спазен крайният срок. Към момента тези деца могат да кандидатстват и за яслените групи, ако не са навършили 3 годишна възраст, а за първа група да подадат заявленията си на по-късен етап.
Навършващите 3-годишна възраст, родени през 2015 година, могат да участват в текущите класирания за настоящата първа група от месеца, в който детето навършва възрастта. След постъпване в детска градина през настоящата учебна година в групите за децата, родени през 2014 година, те ще бъдат преместени от септември в новосформираните първи възрастови групи (групите за родените деца през 2015 година).
Важно за родителите, които вече са кандидатствали за яслените групи и им предстои прием в детските градини, е да знаят, че трябва да използват вече регистрираните си родителски профили, към които са регистрирани техните деца, и е необходимо само да актуализират данните си и да добавят своите нови заявления.
Следващото текущо класиране е на 13 февруари 2018 г. Свободните места за него ще бъдат обявени в срок до 05.02.2018 г. включително.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"