АМТИИ представя българското изкуство на Европредседателството

Мисия Пловдив

29-01-2018, 09:51

Снимка:

АМТИИ

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

АМТИИ възприема това доверие като висока държавна оценка за нивото на обучението във висшето учебно заведение

АМТИИ ще вземе основно участие в официалната програма, с която България ще представи своето изкуство и култура по време на Председателството на Съвета на Европейския съюз.

Ректорът на АМТИИ проф. академик Милчо Василев е получил писмо от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, в което се отправя покана към фолклорни състави на академията да изнесат концерти по време на три събития, свързани с Председателството: на 5 февруари по време на среща на Работната група за развитие на Болонския процес, на 20 февруари на среща на директорите, отговарящи  за политиките в областта на висшето образование и на 21 февруари на форума „Университет-Бизнес“.

„Убеден съм, че с Вашето любезно съдействие ще успеем да осигурим запомнящо се представяне на българското изкуство и култура“-се подчертава в писмото на министър Вълчев до ректора на АМТИИ.

Очаква се през март и април в рамките на Председателството  състави на академията от други жанрове на музикалното и танцово изкуство също да вземат участие в концертната програма пред гостите от ЕС.

АМТИИ възприема това доверие като висока държавна оценка за нивото на обучението във висшето учебно заведение и потвърждение за водещото място на академията в процесите, формиращи високите стандарти в българското изкуство и култура.