Тръмп: Понякога туитвам от леглото

Имал покана от Кралицата да посети Великобритания

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в интервю за британската телевизия Ай Ти Ви, че е много популярен във Великобритания, предаде БТА. В интервюто пред журналиста Пиърс Морган, записано в кулоарите на Световния икономически форум в Давос, Тръмп заяви, че очаква да посети Великобритания, където има покана от кралица Елизабет Втора да направи държавно посещение.

На въпрос дали изпраща туитове с телефона си, докато е в леглото, той отвърна: „Понякога в леглото, понякога може би на закуска или на обед, или когато и да е, но обикновено това става рано сутрин или вечер… Много съм зает през деня.“

Попитан за критиките, които му отправят някои жени, той каза, че подкрепя жените и че много жени са наясно с това. Според него жените харесват подкрепата му за силна армия, защото искат да се чувстват в безопасност у дома. Президентът увери, че изпитва огромно уважение към жените, но когато настоятелно бе запитан дали е феминист, той отвърна, че не е.

На въпроса ще сключат ли Съединените щати търговско споразумение с Великобритания след Брекзит, той отговори утвърдително. Франс прес цитира Тръмп, че Европейският съюз е много несправедлив към Съединените щати в търговските отношения и намекна, че ще отвърне с репресивни мерки. „Това е много несправедлива ситуация. Имал съм много проблеми с Европейския съюз и това може да се превърне в нещо много голямо от търговска гледна точка“, казва Тръмп в интервюто,

Президентът на САЩ заяви, че би заел много по-твърда позиция от британската министър-председателка Тереза Мей в преговорите с ЕС за Брекзит, предаде Асошиейтед прес. „Така ли бих водил преговорите аз? Не, не бих преговарял, както се преговаря сега… Бих възприел различен подход“, добави той.

Асошиейтед прес цитира американския президент, че може да не оттегли САЩ от Парижкото споразумение за климата, ако бъдат договорени по-благоприятни условия за Съединените щати. Той каза, че френският президент Еманюел Макрон му е приятел и че много го харесва, добавя АП.

„Дали бих се върнал (в споразумението)? Да, бих се върнал. Харесвам, както знаете, Еманюел (Макрон). Бих искал да се върна, но трябва да има добра сделка за Съединените щати.“ Президентът твърди, че климатът се разхлажда, също както се затопля, и че ледовете не се топят толкова бързо, колкото са предвиждали учените, отбелязва АП.