Кавани начело на голмайсторите на ПСЖ със 157 гола

Гореща битка за второто място между Лион, Марсилия и Монако

Кавани вече е начело на голмайсторите на ПСЖ със 157 гола. В срещата от първенство между парижани и Монпелие завършила 4:0, уругваецът отбеляза първото попадение в мача.

Така той се разписа с това историческо попадение на "Парк де Пренс" пред публиката на ПСЖ. По този начин Кавани успя да компенсира егоизма проявен от Неймар в по-предния кръг, когато в мача с Дижон завършил 8:0 не даде на уругваеца да изпълни дузпа и да отбележи юбилейното попадение още тогава. Кавани има вече 229 мача за ПСЖ играни във всички турнири, в които е отбелязал въпросните 157 попадения.

Останалите голове за ПСЖ срещу Монпелие бяха на Ди Мария и два пъти на Неймар.След 23-ия кръг на първенството начело на голмайсторите е Кавани с 21 попадения. След него е Неймар със 17 и Фекир от Лион с 16.


Лион е на второ място с 48 точки. На трето е Марсилия също с 48, а четвърти е Монако с 47. Марсилци и монегаските направиха 2:2 на "Велодром" и не можаха да се възползват от загубата на Лион в Бордо с 1:3.

На пето място продължава да бъде Нант на Раниери. "Канарчетата" спечелиха убедително с 3:0 като гост на трудния съперник Гингам.

Част от солидните отбори на Франция, които са в криза спечелиха с по 2:1 важни срещи. Това направиха Лил срещу Страсбург и Сент Етиен срещу Каен.

Отборът на Метц, който е последен, продължава да скъсява дистанцията и твърдо е решен да остане в групата. Този кръг тимът от Лотарингия успя да победи с 2:1 отбора на Ница.

В следващия кръг се очертава дерби мач между Монако и Лион. Отборът на Лил приема ПСЖ, а Марсилия играе у дома с Метц.