Тервел обмисля пренасочването на тежкотоварните автомобили по обходен маршрут

Ще бъде подготвен технически проект за инвестицията

Община Тервел търси техническо решение за пренасочване по обходен маршрут на тежкотоварните автомобили, които сега преминават през града, съобщават от кметската управа, цитирана от БТА.
Моторните превозни средства с тежки товари създават опасна среда за хората в Тервел като в същото време обходният общински път не се използва. Всички превозни средства, движещи се по направленията Алфатар-Силистра, Ветрино-Шумен-София и Добрич-Варна преминават през промишлената зона, жилищния комплекс "Изгрев", покрай професионалната гимназия "Дочо Михайлов", край входа на градския парк и през жилищната зона на улица "Тича", посочват от кметската управа. Всички участъци съвпадат с трасето на републиканския път III-207.Нерядко тежкотоварни автомобили паркират през нощта върху тротоар в жилищен район, допълват от общината. Тежкотоварният трафик може да се пренасочи по обходен маршрут, чиято дължина е 3200 метра при 2250 метра на сегашното трасе. Необходимо е само да се направи реконструкция на улично кръстовище, за да се подобрят пропускателните възможности за автомобилите, поясняват от общината.
Общинският съвет ще обсъди на предстоящото си заседание пренасочване на движението по обходния маршрут. Ако съветниците дадат съгласие за промяната, ще бъде подготвен технически проект за инвестицията.