Образователни таблети за децата в „Източен“

Мисия Пловдив

29-01-2018, 13:47

Снимка:

район „Източен“

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Новите интерактивни дъски и образователните таблети са последно поколение технология

Кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков присъства днес на открит урок с деца от целевата група в ДГ “Наталия“ по проект „Растем заедно“, който се реализира по ОП “Наука и образование за интелигентен растеж“.
Групата деца за допълнително обучение по български език  показа пред  гостите завидни умения в  свързан говор, речников запас и произношение на сложни думи.  Под  умелото ръководство на базовия учител към ПУ “Паисий Хилендарски“ Снежана Табакова децата работиха  на новите си образователни таблети, изпълнявайки задачи от интерактивната дъска.
Оказа се, че малчуганите се справят чудесно с  таблетите, а това повиши тяхната активност в заниманието. Кметът не издържа на интересното занимание и също се включи  с Марианка, Имдат и Жорко в дидактичната игра „Кое на кого служи“. Учителката се пошегува, че има кой да я замести в работата с децата по проекта. Николай Чунчуков  поясни, че новите интерактивни дъски и образователните таблети са  последно поколение  технология и са поредната доставка по образователния проект, който е за 467 173 лв. и включва 300 деца от уязвими групи от 6 детски градини.
Директорът на градината Екатерина Загорска показа  новото оборудване за развитие и обогатяване на образователната среда -  енциклопедии, учебни табла,пъзели, игри; комплекти нагледни материали, средства за развиване на фината моторика, богата колекция материали за изобразително изкуство, библиотечни шкафове, маси и мн. др. на обща стойност 50 000 лв. Тя благодари на районния кмет за предоставената възможност да работят с този иновативен проект и призна, че всички педагози са много щастливи да работят в такава богата материална среда.
Ръководителят на проекта Стефка Симеонова - гл. експерт “Образование“ в районната администрация, отчете, че за последната година от развитие на дейността не е очаквала такива  видими резултати и насърчи родителите да подкрепят децата си.
На проявата присъстваха Милка Тодорова-Добрикова - зам. кмет и Стефка Чолакова - счетоводител на проекта.