Александра Жекова:Публиката винаги ни дарява с много любов и енергия

Пожелава да носи олимпийския дух в себе си

Да носи олимпийския дух в себе си! Това си пожела Александра Жекова за предстоящите игри в Пьонгчанг. Сани каза, че е подготвена за четвъртото си участие на най-големия спортен форум на планетата. За 30-годишната Жекова това ще бъде последна Олимпиада. Тя се надява в Пьонгчанг да се представи по-най-добрия начин.

"Това е една много голяма отговорност за екипа, с който работя. Доста средства са инвестирани в нашата подготовка. Ние правим всичко възможно и караме от сърце, но нашите колеги също полагат неимоверни усилия, работят със сериозни екипи, всеки един от тях иска да спечели златния медал. Те го заслужават не по-малко от нас. За мен важно ще бъде да направим добро състезание, хубаво, чисто съревнование. В крайна сметка се надявам всеки един от нас да носи олимпийския дух. Това е най-важното! В тези дни целият свят ще бъде Олимпиада и ще бъде в мир, а това е и посланието", коментира пред bTV Жекова.

На Световната купа в Банско Жекова спечели малкия финал и се класира седма. Преди да замине за Южна Корея тя ще участва в състезание в Германия. Там обаче със сигурност ще ѝ липсва българската публика, която я подкрепяше ентусиазирано от трибуните в Банско. "Страхотно е! Публиката беше невероятна, защото ни подкрепяше. Най-хубавото е, че те винаги са с нас и ни даряват с много любов и много енергия. Това в трудни моменти е много важно за нас. Изживяването е несравнимо. Хиляди пъти съм казвала, че тази любов и това, което можем да споделим заедно един ден в планината, емоциите и адреналина, са много повече от един медал за мен", добави Сани.