Гълъбово посреща посланика на Малтийския орден в България Камило Дзуколи

Изпратено е голямо дарение в Многопрофилната болница за активно лечение в града

Кметът Николай Тонев посреща в Гълъбово посланика на Малтийския орден в България Камило Дзуколи, съобщават от пресцентъра на община Гълъбово.

Посолството на Суверенния Малтийски орден в България изпрати голямо дарение в Многопрофилната болница за активно лечение в Гълъбово. То включва системи за анестезия, операционно легло с операционна маса, кувьози – стационарен и транспортен за недоносени бебета, бебешки креватчета и други.

В 11:30 часа, в болницата в Гълъбово, рицарското дарение официално ще бъде връчено от посланика на ордена в България, Негово Превъзходителство Камило Дзуколи. Той ще пристигне в Гълъбово заедно със съветника и първи секретар в Посолството на Малтийския орден в България Богдан Паташев, който е богослов и дипломат и депутата от коалиция „БСП за България" Спас Панчев, по чиято инициатива е дарението за болницата в Гълъбово.

Негово Превъзходителство Камило Дзуколи е посланик на Суверения военен хоспиталиерен орден на Св. Йоан от Йеруасалим, Родос и Малта. Той извършва огромна дарителска дейност у нас и подпомага хиляди страдащи и нуждаещи се хора от цялата страна. Посланик Дзуколи съвсем скоро бе награден с орден „Стара планина" първа степен, връчен му от президента на Република България Румен Радев.