„Берое“ обърна „Верес“ в последната си контрола в Турция

С 2:1

„Берое“ успя да направи пълен обрат и победи с 2:1 елитния украински тим „Верес“ в последната си проверка на турска земя от зимната подготовка. Украинците откриха резултата в 17-та минута чрез Денис Кожанов, но Педро Еуженио отбеляза две попадения през втората част и донесе победата за старозагорци. „Зелените“ бяха по-добрият отбор през целия мач и се наложиха заслужено над 5-тия в украинската Премиер лига.

В 8-та минута Охене отне топка от противников играч в центъра на терена и с хубав извеждащ пас намери Камбуров в наказателното поле, но ударът на напдателя бе блокиран.

Украинците излязоха напред в резултата в 17-та минута, когато Денис Кожанов отбеляза след директен изстрел от пряк свободен удар.

В  27-та  минута Калинчук стреля от около 22 м, но право в ръцете на Аргилашки, който спаси.

В следващата атака центриране на Емин Ахмед намери Охене на дъгата на пеналта. Ганаецът шутира, топката рикошира в бранител и затрудни стража на „Верес“, който все пак успя да спаси.

В 30-та минута след центриране на Ахмед, Мартин Камбуров пробва удар с глава , но неуспешно. Веднага след това Цонев центрира от корнер и топката достигна до Педро в пеналта, но ударът на португалеца бе избит от бранител.

В 42-та минута играч на „Верес“ засече топката с глава след корнер, но Аргилашки успя да избие.

В 57-та минута центриране на Педро от корнер затрудни отбраната и след разбъркване топката се озова в Негрут, който стреля, но в аут.

Десет минути след това след нов ъглов удар топката попадна в Като, който стреля от около 30 м, но вратарят на „Верес“ спаси удара.

„Берое“ успя да обърне резултата само за 5 минути. В 68-та минута извеждащо подаване на Райнов стигна до Ахмед , той пробва удар от границата на наказателното поле, топката бе избита и попадна в краката на Педро, който с много точен прехвърлящ удар изравни резултата – 1:1.

В 73-та минута отново Мартин Райнов с чудесен извеждащ пас намери Педро, който с чудесен удар от наказателното поле направи резултата 2:1.

В 80-та минута диагонален пас на Райнов намери Пенев, той продължи към Негрут на границата на наказателното поле. Румънецът изведе Виданов зад гърба на отбраната, а той пробва елегантно да прехвърли излезлия страж на съперника. Топката обаче мина на сантиметри от гредата.

Две минути след това удар на Негрут от около 25 м, мина отново на сантиметри от противниковата врата.

В 83-та минута Райнов отне топка в центъра на терена и намери Педро с бърз пас. Португалецът продължи за Негрут, който бе на границата на пеналта и пробва удар, но бранител се намеси и предотврати по-сериозна опасност.

„Берое“ (Стара Загора) – „Верес“ (Ровно) 2:1

голмайстори: 0:1 Денис Кожанов 17′, 1:1 Педро Еуженио 68′, 2:1 Педро Еуженио 73′
„Берое“ (Стара Загора): 23. Георги Аргилашки – 3. Милен Желев (45′ – 28. Веселин Пенев), 26. Камен Хаджиев (45′ – 6. Иван Иванов), 20. Матеус Леони (45′ – 5. Павел Виданов) – 8. Карлос Охене (45′ – 7. Мартин Райнов), 11. Иван Бандаловски (66′ – 15. Георги Динков), 13. Емин Ахмед (78′- 27. Александър Енев), 16. Марко Адамович (78′- 24. Никола Гавов)10. Борислав Цонев (46′ – 4. Кохей Като), 14. Педро Еуженио, 9. Мартин Камбуров (46′ – 21. Серджиу Негрут); старши треньор: Александър Томаш.

жълти картони: Емин Ахмед 51′, Мартин Райнов 59′, Марко Адамович 60′;

Източник: beroe.bg