„Добротица” спечели 9 медала на държавното по ски ориентиране

Спорт

31-01-2018, 14:24

Снимка:

СКО „Добротица”

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стефания и Николай Димитрови са шампиони на България по ски ориентиране

Появата на добрички скиори на състезания по ски ориентиране отдавна не е сензация, а традиция

Отлично начало на юбилейната спортна година за СКО „Добротица”. През 2018 г. се навършват 60 години от провеждането на първото състезание по ориентиране в град Добрич.
На 27, 28, 29 и 30.01.2018 г. край Юндола се проведе държавното първенство по ски ориентиране, в което и тази година  взеха участие състезатели от спортния клуб по ориентиране „Добротица” Добрич. В различните възрастови групи от М/Ж 12 до М/Ж 70 г. взеха участие над 200 състезатели от България с още 20-на гости от Румъния, Русия и др. държави.
С девет медала се завърнаха добричките състезатели:
Калинка Ненова в група Ж 60 спечели златен медал в спринтовата дистанция,  сребърен в средната дистанция  и сребърен в щафетата при М 60 г.
Красимир Ненов в група М 65 спечели сребърен медал в спринтовата дистанция, бронзов в средната дистанция  и сребърен в щафетата при М 60 г.
Нели Филчева в група Ж 60 спечели сребърен медал в спринтовата дистанция и бронзов в средната дистанция.
Радослав Димитров в група М 60 спечели сребърен в щафетата при М 60 г.
Петата ни участничка Илияна Кашева участва за пръв път и успешно завърши маршрута си в група Ж 45, за което получи поздравления от целия отбор и пожелания за повече успехи в следващите стартове.
Появата на добрички скиори на състезания по ски ориентиране отдавна не е сензация, а традиция. Добрички състезатели са участвали на състезания по ски ориентиране в Родопите край язовир Широка поляна и Беглика, в Рила до Боровец и сега до Юндола, но най-много участия имат в Стара планина в местността Узана край Габрово, където всяка година провеждат и тренировки.
В ДП по ски ориентиране 2007 г. в местността Узана взеха участие 8 състезатели в групи Ж 14 – Теодора Радославова, Ж 16 – Ваня Банкова, Ж 18 – Марияна Атанасова, Ж 45 – Калинка Ненова и Нели Филчева, М 16 – Димитър Иванов, М 45 – Радослав Димитров и М 55 – Красимир Ненов и спечелиха 1 златен, 5 сребърни и 3 бронзови медала - общо спечелени 9 медала.
По броя на спечелените медали сега през 2018 г. повторихме успеха, но за съжаление младите ни състезатели отидоха да учат и работят в други градове.
Всяка година СКО „Добротица” провежда състезания и обучава нови състезатели на ориентиране сред природата, за което получава и подкрепа от община град Добрич.
Докато ги има ветераните ще има и нови млади състезатели. Спортният дух се предава от поколение на поколение, но най-много се ценят спечелените медали.
Красимир Ненов