Напрежение в "Социално подпомагане" заради винетките

Животът

31-01-2018, 15:55

Снимка:

АПИ

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Последно напомняне: Днес изтича валидността на годишните винетки

Близо 7 100 заявления-декларации за отпускане на безплатен винетен стикер за 2018 год. са подадени до днес

Изтичащият днес срок на винетките за 2017 година предизвика напрежение в Дирекция „Социално подпомагане“- Стара Загора. Причината – образуването на опашки и няколкочасовото чакане за получаване на безплатни винетни стикери, на които имат право хората с увреждания. 

Близо 7 100  заявления-декларации за отпускане на безплатен винетен стикер за 2018 год.  са подадени до днес на областно ниво в Регионална дирекция „Социално подпомагане“.  3 682 заявления, или повече от половината, са подадени в дирекция „Социално подпомагане“  – Стара Загора, съобщиха от там.

 От дирекцията  припомниха, че винетният стикер е с валидност 1 година и съгласно промените всички годишни винетни стикери за 2018 год. имат отпечатани полета, които съдържат дати и месеци. Валидността на винетните стикери вече е от дата до дата и не е задължително да бъдат получени само в рамките на днешния ден. Имащите право на помощта могат да вземат винетките си и през следващите дни, без това да ги ощетява по някакъв начин, каза директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ – Стара Загора Павлина Делчева.

Източник: Радио Стара Загора