Бащата на Адриан Златков: Простили сме на извършителите

Крими

01-02-2018, 10:02

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Четирима души са задържани за отвличането на Адриан Златков

Тони Златков не разкрива и колко е платил за свободата на сина си

Бащата на отвлечения миналото лято Адриан Златков заяви пред БиТВ, че са простили на извършителите.

Тони Златков отговори отрицателно на въпроса дали се е опитвал сам да разбере кой е извършил престъплението. „В моя манталитет реванш или отмъщение не съществува. Въобще не се интересувам от това. Лично ние сме простили и гледаме напред. Не искаме да се връщаме, искаме час по-скоро да забравим всичко”, подчерта той.

Тони Златков не разкрива и колко е платил за свободата на сина си. „Подписал съм декларации, че не може и не трябва да огласявам такава информация”, обясни той.

Синът на бизнесмена Тони Златков беше похитен и държан 11 дни в плен миналото лято.

След случилото се цялото му семейство е с охрана. По думите му е нормално животът им да се промени след такъв стрес и шок. „Все пак се опитваме да забравим и да гледаме напред и да живеем нормалния живот, който винаги сме си водили”, посочи Тони Златков.

„Смятам, че тези, които са извършили това деяние срещу Адриан, ще бъдат открити. Вярвам го истински, вярвам го още от първия ден, когато видях как действат институциите”, допълни той.

Вчера стана ясно, че четирима души са обвинени за участие в отвличането на 25-годишния Адриан Златков. Те обаче не са извършителите, а заподозрени за помагачество.

Ивайло Борисов – Ториното, шофьорът му Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова са обвинени като помагачи на неизвестни извършители, отвлекли Златков.

Подпомагането е ставало с осигуряването на коли и сръбски сим карти. Именно от сръбски мобилен оператор са идвали есемесите към бащата на Адриан по време на преговорите, а сръбската прокуратура е подпомогнала разследването ни. Двама от задържаните всъщност са осигурили сръбски сим карти на неизвестните извършители.

Носят се слухове, че ще има още задържани, някои от които хора от сръбски произход. Дали те са участвали в извършването на отвличането, към момента не е ясно.

На 1 септември 2017 г. беше открита опожарена колата на похитителите на Адриан. Тя е една от тези, за които прокуратуата твърди, че е осигурена от Ториното и от Мартин Марков. Прокуратурата твърди, че те са осигурили още една кола, с която най-вероятно е продължило отвличането.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен