Скандал с възпитатели в детска градина в Бургас

Директорът на детска градина „Брезичка“ Събка Недева научила за издевателствата от видеото, след като се завърнала от тридневен отпуск

Скандал избухна в детска градина „Брезичка“ в Бургас, след като възмутени родители разкриха за брутално отношение на възпитателките към техните деца от група „Мики Маус“, съобщава Дарик радио Бургас. Техните имена са Милена Иванова и Светла Петрова.
Сцените на издевателства, заснети от родителите, са били изпратени на колегите от информационна агенция uniconbg.com. От тях става ясно, че двете жени крещят на четиригодишните деца, блъскат ги и използват цинизми в разговорите си с тях. 
Директорът на детска градина „Брезичка“ Събка Недева научила за издевателствата от видеото, след като се завърнала от тридневен отпуск. Тя обяви, че е потресена и шокирана от видяното, а едната учителка е уволнена още тази сутрин. 
Кметът Димитър Николов вече е подал сигнал до прокуратурата за физическо и психическо насилие над деца. Очаква се той да поиска оставката и на директора на ОДЗ- то. Родители коментираха, че досега не са имали никакви проблеми с възпитателките.
Една от тях обясни пред репортери, че заснетите кадри са репетиция на фолклорен танц, който се изпълнява с пръчка и категорично отрече колежките й да са малтретирали децата и да са ги били с плесници.

Освен оставките на двете възпитателки, родителите поискаха по-сурови наказания за тях. Чуйте повече подробности в звуковия файл