ГЕРБ почете паметта на жертвите на комунизма

Политика

01-02-2018, 14:42

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

ГЕРБ напомни в парламента за „Народния съд“

Важно е да направим така, че нашите деца да не забравят това, което се е случило тогава, за да не се повтарят никога подобни грешки

Представители на ГЕРБ от цялата страна почетоха днес паметта на жертвите на комунистическия режим в България. На церемонията пред параклиса и мемориалната стена до НДК от името на ГЕРБ бе поднесен венец в памет на хилядите загинали наши съграждани, вследствие на този режим, предаде пресслужбата на партията.

На събитието присъстваха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, кметът на София и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова, депутати от ГЕРБ, председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, областният координатор на ГЕРБ-София и административен секретар на партията Цветомир Паунов, кметът на район „Триадица“ Николай Терзиев, общински съветници от ГЕРБ-София, както и много граждани. Припомняме, че с решение от 19 януари 2011 г. на правителството на Бойко Борисов, датата 1 февруари е обявена за Ден на признателност и почит към жертвите на комунизма.

„Важно е да направим така, че нашите деца да не забравят това, което се е случило тогава, за да не се повтарят никога подобни грешки. На този ден трябва само да сведем глави и да кажем „простете““, заяви пред събралите се хора председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Представителите на ГЕРБ от цялата страна изразиха пълната си подкрепа към образователния министър Красимир Вълчев, чиято оставка бе поискана от БСП заради решението на МОН историята на комунизма да се изучава в училище. Членовете на партията бяха категорични, че тази част от българската история трябва да бъде обективно изучавана, за да могат идните поколения да знаят истината за този период. Откакто на 1 февруари се почитат жертвите на комунизма, за структурите на ГЕРБ в цялата страна се превърна в традиция да свеждат глава пред паметта на хилядите наши съграждани, загубили живота си през този период.