Предадоха на съд водач, причинил катастрофа със смъртта на четирима

Пътният инцидент е станал на 8 юли 2017 г.

На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура в Шумен е предала 47-годишния Валентин В. от Силистра, причинил в пътно-транспортно произшествие смъртта на четирима. Престъплението по член 343, ал. 4, във връзка с ал. 3, буква „б“ от НК е извършено на 8 юли 2017 г. след челен удар между управлявания от подсъдимия автомобил „Тойота“ и колата на неправоспособния Ахмед Р., един от загиналите.

Още двама от пътуващите в колата на Ахмед са починали следствие на катастрофата. Возещият се на предната седалка до подсъдимия шофьор е четвъртата жертва на тежкия пътен инцидент, причинен от навлизането на автомобила на Валентин В. в лентата за насрещно движение. Пътник от колата на Ахмед е със средна телесна повреда, по-леко ранен е и возещ се в колата на подсъдимия пътник.

Нито правоспособният Валентин В., нито неправоспособният Ахмед Р. са употребили алкохол, гласи заключението на съдебно-химическата експертиза.

Окръжната прокуратура в Шумен е посочила в обвинителния си акт като причина за инцидента проявената самонадеяност на подсъдимия и неспазването на правилата за движение по пътищата.

Предстои делото срещу 47-годишния Валентин В., който е дългогодишен служител на ОЗ „Охрана“ в Силистра, да бъде насрочено за разглеждане в  съда.