Около 1,7 млн. годишни винетки за леки автомобили има в търговската мрежа

Животът

04-02-2018, 12:35

Снимка:

АПИ

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

За първи път годишната винетка за всички превозни средства важи за срок от една година от датата на купуването й

Близо  3,2 млн. бр. са винетките за различните видове и категории превозни средства в търговската мрежа. От тях около 1,7 млн. бр. са годишните винетки за леки автомобили. Стикери се продават в над 3 000 разпространителски пункта. От тях 372 бр. са с денонощен режим на работа. Това са големите бензиностанции, офисите на „Български пощи“, областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове.
Пълният списък на пунктовете за продажба на винетки е публикуван на интернет страницата на АПИ.
Агенция „Пътна инфраструктура” апелира шофьорите, които не са успели да закупят нужния им винетен стикер да сигнализират  на e-mail: [email protected] .
Днес - 4 февруари 2018 г., не е  постъпила нито една заявка за винетни стикери от обект за крайна дистрибуция в София.
На 3 февруари са постъпили и изпълнени 3 заявки за годишни винетки за леки автомобили за три търговски обекти в столицата.      
За първи път годишната винетка за всички превозни средства важи за срок от една година от датата на купуването й, т. е. ако шофьор си купи стикер например на 3 март 2018 г., когато тръгва на път за Националния празник и трите почивни дни, то той ще важи до 2 март 2019 г. Винетката се перфорира в търговския обект от продавача на стикера. Необходимо е да се изиска и касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"