Откриха юбилейният шахматен турнир „Георги Трингов“

Спорт

05-02-2018, 08:52

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Закриването ще бъде на 11 февруари

40-то юбилейно издание на шахматен турнир „Георги Трингов“ за наградите на Община Пловдив беше официално открито тази неделя.
Над 240 участника се надпреварват в зала Париж и Москва на Гранд хотел Пловдив, където присъстваха и двамата съпредседатели на Българска федерация по шахмат-1928 - инж. Иван Генов и д-р Руслан Тошев.
Турнирът се радва и на силно международно участие с представители от Гърция, Турция, Сърбия, Черна гора, Македония, Италия, Хърватска, Белгия, Румъния и Франция.
Началният ход беше даден от заместник-кмета Георги Титюков, който седна срещу 7-годишния Алекс Енев.
Турнир „Георги Трингов“ се провежда в 9 кръга. Шахматистите са разделени на две групи - в турнир А играят състезатели с коефициент ЕЛО над 2000 и турнир Б - с коефициент ЕЛО под 2000.
Закриването ще бъде на 11 февруари от 14,30 часа. Тогава ще бъдат раздадени парични награди на обща стойност 20 000 лева, 2 картини, 9 купи и 33 медала.
Всеки от участниците получи специална книга от президента на шахматен клуб „Локомотив“ – инж. Харалампи Ванев. В нея той е поместил снимки и резултати от 1-то до 39-то издание на турнира през годините.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"