70-годишен мъж в Айтос убит за удоволствие на хлапета

Тялото му беше намерено от деца в петък в изоставена постройка

Разкриха извършителите на убийство в Айтос. Тялото на 70-годишен мъж - Атанас Пуров беше открито в края на миналата седмица в необитаема сграда от играещи си в района деца. В последствие се оказа, че смъртта е настъпила след мозъчна травма.
Шефът на полицията в Бургас комисар Калоян Калоянов обяви на брифинг днес в Апелативна прокуратура, че става дума за убийство, а извършителите вече са задържани. Това са две момчета на 16 и 20 години.
Ясен Стойчев и Желязко Данчев са пребили жестоко възрастният мъж - Атанас Пуров. Двамата са му нанесли общо 32 удара с юмруци и ритници. “Жертвата е лежарла на земята. Човекът е спял и не е предполагал, че момчетата са способни на подобно нещо. Задържаните признават, че са извършили деянието. Действали са за удоволствие, убили са го докато той е лежал. Убийството е изключително брутално и цинично.”, каза пред журналисти говорителят на окръжната прокуратура, Красимира Кателиева.
Единият от задържаните не е стъпвал в училище. Имал осем братя и сестри, но до този момент не е имал провинения, обяви от своя страна директорът на ОД на МВР ст. ком. Калоян Калоянов. Вторият е ходил на училище, но до втори клас.