МТ заличи 18 дружества, регистрирани като туроператори и туристически агенти

Общество

05-02-2018, 16:58

Снимка:

пресцентър МТ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рекорден ръст от 7,3% отчита туризма ни през 2017 г.

Николина Ангелкова разпореди заповедта за заличаването

Министерството на туризма заличи 18 дружества, регистрирани като туроператори и туристически агенти от Националния туристически регистър (НТР). Това става със заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова по мотивирано предложение на Експертната комисия по регистрация на туроператори и туристически агенти (ЕКРТТА), предаде пресслужбата на Министерство на туризма.

Причината е, че удостоверенията за дейност, които министерството издава, не са получени в оригинал в двумесечен срок от уведомяването на заявителите, каквото е изискването според Закона за туризма. Ако удостоверението не е получено, съответно дружеството няма право да извършва туроператорска и/или турагентска дейност.

Със заличаването на регистрацията се преустановява и действието на удостоверението. Определен е период от две години, през които заличеното лице няма право да заявява регистриране за извършване на туроператорска и/или туристическа агентска дейност, считано от датата на издаване на настоящата заповед.

Заличените дружества няма да бъдат премахнати от НТР, но ще бъде отразена заповедта за заличаването им . Така потребителите ще получават информация дали туроператорът и турагентът са коректни и извършват дейност, спазвайки Закона за туризма.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен