Радев поздрави Никос Анастасиадис за преизбирането му за президент на Кипър

Политика

06-02-2018, 11:58

Снимка:

facebook

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Никос Анастасиадис бе преизбран за президент на Кипър

Той изрази и признателността си за доброто отношение към българската общност в Кипър

Държавният глава Румен Радев поздрави днес Никос Анастасиадис с преизбирането му за президент на Република Кипър. В телефонен разговор българският президент благодари на своя кипърски колега за отличната им съвместна работа за развитието на двустранните отношения и приятелството между България и Кипър, предаде пресслужбата на президентството.

По време на разговора Румен Радев изрази и признателността си за доброто отношение към българската общност в Кипър и за постигнатите резултати в рамките на неговото официално посещение в островната държава през ноември м.г. Никос Анастасиадис отправи своите най-добри пожелания към българския народ и подчерта, че сънародниците ни в Кипър са пълноценно интегрирани в обществото, а техните религиозни права са уважавани и спазвани.

Румен Радев потвърди поканата си към Никос Анастасиадис да направи официална визита в България, по време на която да бъдат продължени разговорите за задълбочаване на двустранното сътрудничество в енергетиката, сигурността, социално-икономическото сближаване в ЕС и по отношение на дебата за бъдещето на Европа.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"