Не приеха бюджета на Генерал Тошево за 2018 (видео)

Добруджанци

06-02-2018, 17:53

Снимка:

Община Ген. Тошево

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ген. Тошево ще финансира спортните клубове

Заловиха дрогиран водач от Ген. Тошево

Няма диалог между общинска администрация, общинския съвет и кметовете на населени места

Община Генерал Тошево работи в режим на неприет бюджет и съгласно Закона за публичните финанси, харчи средства при нива от миналата година. По време на заседанието на общинския съвет, провело се на 1-ви февруари, проектобюджетът за 2018 година не е приет. Гласовете „за” са били 6, 2 - „против” и 9 - „въздържал се”, каза за МГ „Добруджа” кметът Валентин Димитров. „Останах учуден от това гласуване, защото по време на постоянните комисии, седмица по-рано, нямаше предложения във връзка с бюджета. Имаше само въпроси, на които бе отговорено коректно”, каза той. По време на заседанието е направено предложение за закупуване на ВиК тръби, които да се положат между селата Малина и Люляково, тъй като второто страда от хроничен недостиг на вода.  Предложението е за заделяне на нови 60 000 лева, което е прието. Ако общината продължи да работи без бюджет,  то има опасност да спре работата по саниране на блоковете и по европейските проекти.
Според Христо Павлов, председател на Общинския съвет,  разпределението  на средствата от бюджета, е причината за неговото неприемане. Въпросите, които не са получили отговор по време на заседанието, са свързани с газификацията, водопровода в Люляково и асфалтирането на улици. ”Всички искаме най-добро разпределение на бюджета. Мисля, че от всички страни има кооперативност и скоро ще се намери  решение. До седмица - две ще бъде свикано извънредно заседание”, коментира Христо Павлов.
Няма диалог между общинска администрация, общинския съвет и кметовете на населени места, казва общинският съветник от ГЕРБ Росица Стоянова. Години наред за определени села се отпускат повече средства. Никой не се съобразява с предложенията на кметовете, по отношение на средствата от капиталовата програма, коментира още тя мотива си да гласува „въздържал се”.
Репортаж на Даниела Русева  и Стефан Калев

Източник: МГ Добруджа