Пловдив влезе в надпревара за приз „Най-бързо развиващ се град в сектор „Споделени услуги и аутсорсинг“

Мисия Пловдив

08-02-2018, 09:56

Снимка:

pixabay.com

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Градът под тепетата привлече погледите на европейския бизнес към себе си.

2018-та година се очаква да бъде една от най-успешните в икономическата история на Пловдив. Още в самото ѝ начало, градът под тепетата привлече погледите на европейския бизнес към себе си.

В Полската столица за шеста поредна година се проведе официална церемония по връчване на Годишните награди „Споделени услуги в Централна и Източна Европа“, които отличават градове и организации с върхови постижения и с най-голям ръст в Аутсорсинг сектора.

На събитието 6th Annual CEE Shared Services Awards присъстваха повече от 300 представители на водещи международни компании, а 32-членно жури избра победителите в различните категории. Пловдив попадна сред 6-те претендента за приз в категорията „Emerging city of the year – CEE” и влезе в оспорвана надпревара с конкурентите си от Унгария, Румъния, Литва, Словакия и Чехия, които оформиха ТОП 6 на най-бързо развиващите се градове в сектора в Централна и Източна Европа.
Това поредно признание за Пловдив не е случайно – IT & BPO секторът е един от най-бързо развиващите се в града, който привлече през последните години повече от 70 компании от бранша, а заетите са вече над 6 000. Развитието на аутсорсинг индустрията води до увеличаване наличието на модерни офис площи клас А, споделени работни пространства, както и до насищане на календара със специализирани събития в подкрепа на местната предприемаческа екосистема.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"