Зам.-министърът на земеделието откри пчеларското изложение в Плевен

Своята продукция в него представят над 170 фирми от Европа и Азия

"Пожелавам успех на изложителите. Бих искала да поздравя с наближаващия празник на пчеларите Свети Харалампий. Желая здраве и успех на вашите семейства и успешно да бъде това изложение както за изложители, така и за гости”, каза заместник-министър Виргиния Кръстева, откривайки 16-то издание на пчеларското изложение в Плевен.

Приветствие към организаторите, участниците и гостите на изложението отправи и областният управител Мирослав Петров, който заедно с министъра на земеделието е патрон на форума.

"Среща на мечтите и опита, на традициите и технологиите, на очакването и възможностите – в това с течение на годините се превърна пчеларското изложение в Плевен. Старт на добри инициативи, навигация за новостите и потребностите на пазара и чудесен шанс за разширяване на бизнеса – всички тези и още много опции за развитие дава този форум на участниците в него, предоставяйки им най-ценното – контакти, информация и споделяне на добри практики.”, каза господин Петров. Той изрази увереност в успеха на това издание на пчеларското изложение и пожела на добър час.

Събитието уважиха зам.-областните управители д-р Красимир Трифонов и Татяна Божинова, председателя на ОбС – Плевен Мартин Митев, Николай Маринов – директор на ГД „Земеделие и регионална политика”,  директорът на ОД „Земеделие” Нора Стоева, директорът на Държавен Фонд  Земеделие – Плевен Цветомир Генчев, представители на полската пчеларска съсловна организация и др.

След официалното откриване официалните гости разгледаха щандовете и разговаряха с производителите. Своята продукция в него представят над 170 фирми от Европа и Азия.

Изложението Пчеларство – Плевен 2018 ще продължи до 11 февруари, когато ще бъдат връчени и традиционните отличия. Най-добрият пчелар ще получи приза на областния управител.