8 акта са съставени при среднощна акция на горски стражари и полицаи в Добричко

Системните проверки ще продължат

8 акта и 9 констативни протокола са съставени при среднощна акция на горски стражари и полицаи. Съвместните проверки били организирани край околовръстния път на град Добрич, в посока към с. Победа.
От началото на седмицата мобилни контролни екипи на Североизточно държавно предприятие, служители на ДГС „Добрич” и на районното полицейско управление следят за нарушители в района. В 3:40 ч. през нощта при акцията са били хванати дръзки извършители на незаконна сеч. Те се придвижвали с 4 каруци, на които били натоварени общо 4,5 куб. м дърва за огрев. Съгласно закона екипите на горското стопанство са задържали дървесината и каруците с конете, а също и намерения у нарушителите моторен трион.
„Съвместните проверки с полицията се провеждат въз основа на сключеното през 2015 г. споразумение за сътрудничество между Министерството на вътрешните работи и Министерството на земеделието и храните. Графикът за провеждане на акциите на местата с висока концентрация на нарушения е утвърден от директора на СИДП инж. Веселин Нинов, обясни инж. Цанко Николов, който оглавява горското стопанство в Добрич. Той увери, че системните проверки ще продължат, като горските стражари стриктно инспектират дали транспортираната дървесина е маркирана и със задължителния по закон превозен билет.