Броят на загиналите от земетресението в Тайван достигна 12

Има петима в неизвестност

Спасителните екипи в Тайван извадиха още две тела изпод срутена сграда след земетресението в Тайван по-рано тази седмица. Така броят на загиналите стана 12, а пет човека все още са безследно изчезнали, предаде ДПА, цитира БНТ.

Телата на семейна двойка от Канада са били извадени от стая на хотел, разположен на 12-я етаж на търговско-жилищен комплекс в източния крайбрежен град Хуалиен, пострадал най-много от труса. На същото място спасителите продължат издирването на петчленно семейство от Китай, включително едно 12-годишно момче.

По-рано тази седмица от рухналия хотел "Бюти ин" бяха извадени телата на четирима туристи от Китай един тайвански туристи и един хотелски служител. Вчера в хотела бе намерен мъртъв и един филипинец. Трима други бяха открити на други места в Хуалиен. Стихията е причинила наранявания на най-малко 277 човека.

От земетресението с магнитуд 6,0 във вторник, последвано от 240 вторични труса, някои от които силни, частично се срутиха четири високи сгради в Хуалиен. Днес градската прокуратура съобщи, че е започнала разследване за евентуална човешка грешка, допринесла за срутването на сградите.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"