Емил Христов: Можем да се гордеем със заложеното в Търновската конституция

Политика

11-02-2018, 09:17

Снимка:

parliament.bg

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Емил Христов е избран за зам.-председател на парламента

Търновската конституция е завещана от дедите ни, а всички ние, българите, обичаме историята си

Неща, заложени в Търновската конституция преди толкова години, и днес са актуални – разделението на властите и децентрализацията. В нея има много неща, с които можем да се гордеем. Това каза зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов при посрещането на първите посетители в деня на отворени врати по повод 139-ата годишнина от Учредителното събрание, предаде Агенция „Фокус“.

„Търновската конституция е завещана от дедите ни, а всички ние, българите, обичаме историята си, уважаваме дедите си, пазим спомена за тях. Най-важното – всеки един от нас в сърцето си е готов, независимо от всичко, да пази България“, заяви той. „Нека всички видят Конституцията, да я запомнят, и да знаят, че са се докоснали до светинята“, призова Емил Христов.

„Народното събрание е място, което е гордост за всеки българин. Идвайки насам си мислех, че някои от Вас със сигурност един ден ще дойдат в тази сграда и ще бъдат по-добри народни представители от нас. Вярвам в това“, обърна се зам.-председателят на парламента към първите гости.

„България има нужда от хора като вас, от тази мисъл, която носите със себе си. Убеден съм, че преди да дойдете тук, всеки от Вас е отворил и е прочел нещо за Първото Велико Народно събрание, за парламента и за Търновската конституция“, каза още той.