Обилни снеговалежи и силен вятър в почти цялата страна

Общество

11-02-2018, 09:30

Снимка:

АПИ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Мокри са пътищата в страната, а на места и заледени

Изпълни се прогнозата на синоптиците за влошаване на времето през нощта и тази сутрин. Почти в цялата страна е в сила жълт предупредителен код за обилни снеговалежи и силен вятър, предава БНТ.

И днес ще вали сняг, само на места в Горнотракийската низина и крайните югоизточни райони валежите ще са все още от дъжд, но по-късно и там ще се примесва със сняг. Ще се образува снежна покривка. В Североизточна България, Предбалкана и Родопите ще има условия за снежни виелици и навявания. Привечер от запад валежите ще започват да отслабват и да спират. Максималните температури ще са между 0° и 5°.

Мокри са пътищата в страната. На места и заледени - така, че ако ви се налага да пътувате - бъдете внимателни! Обилният снеговалеж през нощта в Родопите изкара наличната снегопочистваща техника на пътя. Натрупаната снежна покривка е между 2-3 сантиметра в Смолян и 10-15 сантиметра по местата с височина над 1500 метра.

Пътищата са проходими при зимни условия и дори отпадна задължителното движение с вериги през Пампорово. През прохода Превала обаче всички автомобили трябва да са с вериги, а товарните коли над 12 тона да са без ремаркета.