Академик Бултекс 99 прегази Берое с 32 точки

Спорт

11-02-2018, 14:13

Снимка:

Академик Бултекс 99 (Пд)

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Победата затвърди студентите в Топ 4 на класирането

Академик Бултекс 99 изигра страхотен мач, особено в защита, и разгроми гостуващия Берое с  85:53 /20:14, 25:14, 22:7, 18:18/. Победата затвърди студентите в Топ 4 на класирането, а с играта си отборът на Асен Николов за пореден път показа, че притежава класата да победи абсолютно всеки отбор у нас.    

Двубоят започна равностойно, с добра игра в защита и на двата отбора. Берое удържаше опитите на домакините да се откъснат до последната минута-две, когато
направилия официален дебют за Академик Бултекс 99 Александър Груев направи разлика с два резултатни пробива и един фаул.  

 В началото на втората четвърт разликата набъбна на 15 точки със серия от 9:0 след тройка и открадната топка на Секулов и добра игра на Митко Димитров, който продължи отличното си представяне от първата четвърт.

Междувременно заработи и тройката на Дурчев и разликата нарасна на 17 точки и дори стигна и до 20.    

Страхотната игра на домакините в защита и атака продължи и след почивката и 2 минути преди края на третата четвърт разликата в тяхна полза стана внушителна – 33 точки – с 1 повече от целия актив на Берое до момента. В тази трета четвърт желязната игра в защита на студентите позволи на гостите да отбележат само 7 точки. 

Терорът на Академик Бултекс 99 продължи и в началото на последната четвърт разликата подгони 40 точки, което позволи на домакините спокойно да доиграят мача.   

Митко Димитров бе най-резултатен в мача с 20 точки, като остана само на една борба от дабъл-дабъл. Дурчев добави 18, Секулов – 12, Юмипиг и Груев – по 10. За Берое се отличиха Станислав Цонков с 15 точки и Янев и Бару с по 11.