Пътнически самолет се разби край Москва (видео)

Свят

11-02-2018, 16:31

Снимка:

wikimedia

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

71 души са загинали след катастрофата

Руски пътнически самолет се разби край Москва. На борда на машината Ан-148 на Саратовските авиолинии е имало 65 пътници и 6 членен екипаж. Не се съобщава за оцелели. Самолетът изненадващо е изчезнал от радарни екрани около 10 минути, след като излетял от московско летище „Домодедово“ за град Орск в южен Урал. След това диспечерите не успели да осъществят връзка с пилотите.

Източник от извънредните служби в Подмосковието каза пред РИА Новости, че изчезналият самолет е открит в поле в Раменския район край руската столица. „Причина за катастрофата може да са станали метеорологичните условия, грешка на екипажа или техническа неизправност“, допълва източникът.

Официалният представител на следствените власти Светлана Патренко е заявила, че службите са сигурност са „започнали криминално разследване за катастрофата на пътническия самолет Ан-148 в московска област“ по алинея 3 на член 263 от Наказателния кодекс – „нарушение на правата на безопасност на летене и експлоатация на въздушния транспорт, довело до смъртта на двама или повече души“.

„Метеорологичните условия не биха могли да станат причина за конкретната катастрофа. Стойностите на температурата на въздуха и неговата влажност, както и атмосферните показатели по време на излитането на самолета са били нормално“, заявиха от метеорологичния център „Фобос“.

Всички намиращи се на борда хора са определени като загинали. Руският президент Владимир Путин и други висши официални лица в Русия изразиха своите съболезнования на близките и роднините на загиналите.