В РИМ - Плевен представят интерактивна изложба "Преди Гутенберг и след това"

Темата ще бъде поднесена по атрактивен начин, чрез театрална постановка разиграваща историята на писмеността

По случай 550-та годишнина от смъртта на Йоханес Гутенберг, която съвпада с 620 г. от рождението му, Диян Павлов - Джими съвместно с РИМ - Плевен и финансовата подкрепа на Община Плевен, ще представи писаното слово от древността до Гутенберг и развитието на печатната техника до наши дни.

Темата ще бъде поднесена по атрактивен начин, чрез театрална постановка разиграваща историята на писмеността.

"Интерактивната изложба "Преди Гутенберг и след това" се роди вследствие на дългогодишния ми труд по създаване на "Творителница О'Писменехъ!" Петдесет цветни табла в снимки и текст, както и множество музейни експонати проследяват развитието на писаното слово от древността до изобретяването на системата за тиражирано книгопечатане от Йоханес Гутенберг през XV век, и печатарската техника след него. Ще присъствате на демонстрация на печат на Гутенбергова преса, производство на ръчна хартия, интересен разказ и прожекция на документален филм за Гутенберг", споделя Джими във Фейсбук.

Изложбата ще бъде тържествено открита на 12 февруари /понеделник/ от 17.00 часа в Регионален исторически музей - Плевен и ще продължи до 2 март.