Радев ще бъде на държавно посещение в Република Армения

Снимка:

facebook

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Президентът Румен Радев ще проведе среща „на четири очи“ с арменския си колега Серж Саргсян

Днес и утре президентът Румен Радев ще бъде на държавно посещение в Република Армения по покана на своя колега Серж Саргсян. По време на визитата българският държавен глава ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева, предаде пресслужбата на президентството.

В Ереван президентът Румен Радев ще проведе среща „на четири очи“ с арменския си колега президента Серж Саргсян, след което двамата държавни глави ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Армения. Перспективите за последващо развитие на двустранните отношения, икономическия и културен обмен, както и въпроси от взаимен интерес, се очаква да бъдат сред акцентите по време на разговорите.

В присъствието на президентите Румен Радев и Серж Саргсян ще бъдат подписани редица двустранни споразумения: за взаимна защита и обмен на класифицирана информация; Програма за сътрудничество в областта на културата за периода 2017-2019 г.; Спогодба за регулиране на трудовата миграция; Споразумение за сътрудничество в областта на информационните технологии и съобщенията, след което държавните глави на България и Армения ще дадат съвместна пресконференция.

В рамките на посещението си президентът Румен Радев ще проведе срещи с председателя на парламента Ара Баблоян, с министър-председателя Карен Карапетян, както и с Негово Светейшество Карекин Втори, Върховен Патриарх и Католикос на всички арменци.

В Ереван Румен Радев ще бъде гост на 131-во Основно училище „Пейо Яворов“. В учебното заведение президентът ще участва в откриването на кабинет за интерактивно обучение и в представянето на книга, посветена на големия български поет Пейо Яворов.

По-късно през деня президентът Радев ще посети Центъра за креативни технологии „Тумо“ в арменската столица.

В официалната делегация на българския държавен глава участват министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, народни представители, както и представители на деловите среди.