Представят в Добрич програмата "Европа за гражданите"

Мисия Добрич

12-02-2018, 09:06

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ОИЦ-Добрич с открита приемна и информационен щанд на изложение Борсата за семена

Представителите на Министерството на културата ще представят целите, приоритетите, направленията и особеностите на програмата

Областен информационен център – Добрич и Министерство на културата организират информационно събитие, което ще се проведе днес от 10:30 часа в голямата заседателна зала на Община град Добрич,  По покана на центъра, екипът на Националния център за контакт на програма Европа за гражданите към Министерство на културата ще представи програма „Европа за гражданите“ 2014 – 2020 и отворените покани за 2018 г.
Събитието е насочено към представителите на общините в областта, общински институции и други местни и регионални власти, представители на неправителствения и гражданския сектор, както образователни, културни и изследователски институции (музеи, галерии, театри, училища, читалища и др.).
Представителите на Министерството на културата ще представят целите, приоритетите, направленията и особеностите на програмата. Ще бъдат представени документите за кандидатстване, допустимите организации, видовете дейности, както и финансовите условия. Всички заинтересовани ще могат да зададат своите въпроси както по отношение същността на програмата, така и по отношение на начина на кандидатстване. Специално време ще се отдели на Годината на културното наследство в контекста на програмата. Екипът на Областния информационен център-Добрич ще направи кратка презентация за други възможности за финансиране по програмите за европейско териториално сътрудничество 2014-2020.