АПИ: Зимното поддържане е на добро ниво

Затворихме няколко третокласни пътя, тъй като снеговалежът беше обилен

Всички пътища са обработени, магистралите функционират нормално. Това каза председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов в ефира на БНТ.

"В момента имаме ограничение за преминаване на тежкотоварно движение на МПС над 12 т само на три места - проходите Троян-Кърнаре, Превала и по пътя Батак-Доспат. Това са ограниченията по републиканската пътна мрежа“, посочи той.

„Зимното поддържане е на добро ниво. През почивните дни имахме проблеми по снегонавявания в Североизточна България и затова предупредихме всички водачи на МПС да избягват излишните движения в този район“, обясни инж. Атанасов.

„Затворихме няколко третокласни пътя, тъй като снеговалежът беше обилен, а вятърът - бурен. Много бързо се трупаха преспи. Няколко часа след като вятърът стихна, третокласните пътища, основно в Шумен, бяха отворени“, допълни той.

„С неподготвени водачи на МСП имахме проблеми основно в Пампорово, в прохода Превала, с опитите на някои водачи да тренират екстремни спортове по пътищата, специално в Превала“, коментира инж. Дончо Атанасов.

„Като цяло нямахме проблеми по поддържането за това проходимостта на републиканската пътна мрежа при зимни условия да бъде нормална“, заяви той.