Когато играта върви, смени в отбора не се правят

Борислав Михайлов и неговият екип имат голям принос за обогатяването на футболния календар в Албена и региона

Много гледни точки бяха представени в навечерието на избор за президент на Българския футболен съюз. Дербито за поста е между настоящия шеф на родната ни централа Борислав Михайлов и неговия бивш съотборник в националния тим Любослав Пенев.
Sportal.bg се свърза за коментар с един от успешните спортни мениджъри у нас Руслан Йорданов, който е ръководител на спортния отдел на една от най-голeмите футболни бази в страната, намираща се във ваканционно селище „Албена“. Курортът разполага със седем футболни терена – шест с естествена трева (три в комплекса и три на 5 км от спортното селище), както и едно игрище с олимпийски размери с изкуствена настилка в курорта.
„Когато играта върви, смени в отбора не се правят! През последните години Борислав Михайлов и неговият екип имат голям принос за обогатяването на футболния календар в Албена и региона. 12-те проведени европейски квалификации по футбол и 18-те турнира за развитие на футбола, които са част от календара на УЕФА, бяха отлична възможност за заетост по крилата на сезона и неговото удължаване. Това даде възможност на хората от региона, които разчитат на сезонна работа, да бъдат ангажирани по-дълго време. От икономическа гледна точка турнирите сериозно подпомогнаха местните компании относно настаняване, ползване на медицинска помощ, охрана и други услуги. Не маловажно е, че спортните прояви имаха сериозен маркетингов ефект пред десетки европейски отбори и бяха добра туристическа реклама за страната ни.
На турнирите в Албена са участвали националните състави на Финландия, Швеция, Норвегия, Холандия, Германия, Франция, Испания, Португалия, Италия, Швейцария, Австрия, Англия, Шотландия, Ирландия, Исландия, Фариорски о-ви, Израел, Хърватска, Словакия, Чехия, Словения, Турция, Сърбия, Македония, Черна гора, Румъния, Молдова, Русия, Украйна, Беларус, Естония, Латвия, Грузия, Турция. В Албена ежегодно се провеждат и десетки футболни турнири, които са част от календара на БФС. Национали водят своята подготовка в комплекса. Домакини сме и на множество турнири по футбол за любители и за ралични браншови групи“, заяви ръководителят на спортния отдел в Албена Руслан Йорданов. Той добави, че вече е стартирала подготовката за Европейското първенство за девойки до 17 г., което ще бъде през май следващата година в Албена. Престижният футболен форум отново е благодарение на екипната и последователна работа на футболния ни съюз.
Източник: SPORTAL.BG