Общината придоби старинна къща до Античния театър

Мисия Пловдив

13-02-2018, 09:08

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Къщата ще се използва за нуждите на Античния театър

Община Пловдив придоби двуетажната старинна къща, намираща се в южното подножие на Античния театър. Предложението за включване на имота в годишната програма за управление влиза за гласуване на сесията на ОбС в четвъртък, тази седмица.
Къщата е с административен адрес ул. „Цар Ивайло“ № 2. Тя част от плана на Старинната градска част и е включена в комплекса на Античния театър. В имота, освен къщата, която е със застроена площ от 62 кв.м, влиза и дворно място от 110 кв.м.
За продажбата на къщата с двора е обявен публичен търг от частен съдебен изпълнител, на който освен Община Пловдив, друг купувач не се явява. Градската администрация придобива имота срещу сумата от 353 333 лева.
Къщата ще се използва за нуждите на Античния театър.
45 хиляди лева ще бъдат отпуснати за провеждането на американския фестивал за съвременни танци, който ще се проведе през март. Между 26 и 28 март в Пловдив ще има 9 спектакъла, избрани от престижно международно жури.

Всяко представление ще дебютира както пред българските зрители, така и пред директори на театри и фестивали от цял свят, които ще посетят Пловдив специално заради събитието.

Селектираните танцовите компании отразяват многообразието на стилове, каузи и артистични гласове на съвременната сцена в САЩ. SPOTLIGHT: USA – платформа за американски съвременен танц се организира от American Dance Abroad и ONE DANCE WEEK.