Поредни сенкции за незаконна сеч

Съставени са общо 47 акта и десет констативни протокола

Горските стражари в Добричка област установиха при обход на горите незаконна сеч, за което са съставени десет акта, съобщават от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие.
Служителите на държавното горско стопанство "Генерал Тошево" са иззели три кубически метра дърва за огрев. Конфискувана е и каруцата, с която нарушителите са се опитали да превозят дървесината.
За нерегламентирано добитите 0.5 кубически метра дървен материал служителите в държавното ловно стопанство "Тервел" са съставили два акта, посочват от пресцентъра. Горските стражари в държавното ловно стопанство "Балчик" също са наложили два акта, като са успели да предотвратят незаконна сеч. Там нарушителите са добили не повече от 0.25 кубически метра дърва, които са конфискувани.
Горските стражари от Североизточното държавно предприятие, част от което са и трите стопанства в Добричко, за седмица са извършили общо 668 проверки - в обекти за добив на дървесина, на превозни средства, както и на ловци и други физически лица, информират от предприятието. Съставени са общо 47 акта и десет констативни протокола.