Осъдиха младеж за притежание на над 500 грама амфетамин

Окръжен съд - Добрич одобри споразумението

Условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години с 4-годишен изпитателен срок получи 24-годишен младеж, след като Окръжен съд - Добрич одобри споразумението, сключено между него и прокуратурата.

24-годишният Георги Г., който досега не е бил осъждан, се призна за виновен в това, че  на 12 юли миналата година, на главен път в землището на село Оброчище, общ. Балчик, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – амфетамин с общо тегло 504.78 грама, на обща стойност 15 143.40 лева.

От данните по делото става ясно, че младежът е превозвал наркотика с мотоциклет и е направил опит да избяга от органите на МВР, като не се подчинил на дадените му указания за спиране. Бил е задържан след като полицаи от две районни управления на МВР го преследвали близо 10 километра с включени звукови и светлинни сигнали. Впоследствие било извършено претърсване на обитаван от младежа апартамент във Варна, където била намерена и везна с наличие на следи от същото наркотично вещество по нея.

В проведеното съдебно заседание подсъдимият декларира, че е подписал доброволно споразумението и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. Младежът ще плати и направените по делото разноски в размер на 210.44 лева. Възпитателната работа с условно осъдения през изпитателния срок е възложена на полицейски инспектор от съответното РУ на МВР - Варна по настоящия адрес на младежа.

         Определението на Окръжен съд - Добрич е окончателно и има последствията на влязла в сила присъда.