Кметълът Цонко Цонев организира “Варна Мега Рок”

Морска гара ще бъде разтърсена на 18 и 19 август

“Кметълът” Цонко Цонев се е заел с организацията на голям рок фестивал във Варна, стана ясно днес. На 18 и 19 август “Варна Мега Рок” ще разтърси пристанище Варна, съобщава varnautre.bg. Тук ще е разположена сцената, на която ще излязат Глен Хюз и финландска симфоничен/пауър метъл група “Nightwish”.

Общо осем групи ще свирят на пилотното издание на фестивала „Варна мега рок“ през август. Четири от тях са български.

“Смятаме, че събитието ще промени доста нещата във Варна от страна на рок общността в България и цяла Европа. На 19 август, единствено в Източна Европа, във Варна ще бъдат “Nightwish”. Няма Румъния, няма Турция, няма Гърция, хващаме целия сектор, целия Балкански полуостров, единствено във Варна. Едвам навих кмета на Варна, но той реагира много бързо и адекватно. Глен Хюз ще пее на 18 август, 90 минути само “Deep Purple”. Ще има голям интерес и от чужденците за това събитие. Радвам се, че имам твърдата и сериозна подкрепа на Община Варна. Прецедент е това, което се случва за Източна Европа, аз поне не помня такава група да е идвала тук”, каза днес Цонко Цонев.

В първата вечер от фестивала пред варненската публика ще свирят БТР и Глен Хюз. Репертоарът им ще е изцяло от хитове на “Дийп пърпъл”. В програмата са още българските групи “Крос файър” и “Кикимора”. На 19 август е ред на “Бендида”, “Конкурент” и звездите от “Nightwish”. Преговорите с останалите чуждестранни групи все още продължават.

Концертите на Морска гара ще започват около 17.30 часа и ще продължават до около 23.00 часа.

От полунощ на 14 февруари за продажба ще бъдат пуснати 18 хиляди билета. До края на февруари цената на пакета за двата дни ще е 70 лева, а след това – 90 лева. След 18-ти юли билетът поскъпва на 120 лева. Достъпът за деца до 12 години ще бъде безплатен.

Община Варна ще окаже пълно съдействие и ще предостави на организаторите сцената, която ще бъде вдигната на Морска гара за празника на Варна. Фестивалът няма да бъде финансиран със средства от местния бюджет.

 

„Градът ни има нужда от такъв фестивал. Надявам се, че това ще се превърне в една традиция. Вярвам, че гастролът на “Nightwish” ще привлече тук почитатели от цял свят“, каза днес кметът Иван Портних.