14 контроли за отборите от Академията

През миналата седмица

Отборите от Академията на „Берое“ продължават подготовката си за пролетния полусезон. През миналата седмица детско-юношеските формации на „зелено-белите“ изиграха общо 14 контролни срещи.

По два мача изиграха отборите, които представят школата в Елитните групи.

Съперници на „Берое“ U19 бяха мъжкия тим на Раднево и „Славия“ U19. Първата среща, играна в Стара Загора завърши 1:1, попадението за „Берое“ U19 отбеляза Никола Гавов. При гостуването си на „Славия“ в София тимът, воден от наставника Иван Гаджев отстъпи с 0:1. Първи минути след завръщането от подготовката с мъжкия отбор изигра капитанът Надим Ангелов. Защитникът пропусна предишния мач на юношеския тим заради травма в коляното.

Две поражения записа „Берое“ U17. Тимът, воден от Тодор Станев отстъпи и като домакин, и като гост на „Локомотив“ (Пловдив) съответно с 1:3 и с 0:2. Срещите заради здравословни проблеми пропуснаха готвещите се с този набор играчи на „Берое“ 2002 Пламен Пенев и Никола Маринов.

„Берое“ U15 също отстъпи в двете си контроли през седмицата. Момчетата на наставника Сидер Димитров загубиха с 1:2 от „Верея“ у дома и с 0:1 от „Славия“ като гост. Единственото попадение в двете срещи отбеляза Пламен Апостолов.

Полуфиналистът в турнира за Купата на България „Берое“ U16 отстъпи с 2:3 на „Арда“ (Кърджали) в единствената си контролна среща тази седмица. За двубоя наставникът Атанас Рибарски не можеше да разчита освен на готвещите се с „Берое“ U17 Пламен Пенев, Никола Маринов и Георги Маджаров и на имащите здравословни проблеми Цветомир Станев и Ивиан Георгиев. Попаденията за „зелено-белите“ отбелязаха пристигналият от Карлово Пламен Станиславов и Христо Пенев.

Победи в контролите през седмицата записаха „Берое“ 2004 надделял с 10:0 над „Сокол“ (Марково), „Берое“ 2005 наложил се с 1:0 над „Славия“, „Берое“ 2006, който спечели с 3:1 срещу „Олимпия“, „Берое“ 2007 наложил се с 6:0 над „Арена“ (Казанлък) и 2:1 над „Ботев“ (Пловдив) и „Берое“ 2009, който спечели с 1:0 срещу „Ботев“.

Тежко поражение с 2:7 пък записа „Берое“ 2008 при гостуването си на „Ботев“. Серията от контролни срещи на тимовете от школата продължава и през тази седмица. През следващата част от формациите ще се включат и в силния турнир „София Къп“.