Алегри обърка тактиката и Юве едва издържа за 2:2

Тотнъм успа да се съвземе от получените два бързи гола в началото на мача

За пореден път Алегри допусна тактическа грешка и Ювентус не можа да спечели,при това убедително,сигурна победа.


Едва ли някой е очаквал толкова рано Юве да поведе в резултата срещу Тотнъм с 2:0. Трудно е да се повярва,че Алегри и неговите играчи са си помислили,че мачът е приключил. И едва ли не Ювентус вече е на четвъртфинал.

Все пак отсреща е тим, който се представя отлично и във Висшата лига и в Шампионската лига. Тотнъм успя да спечели група с Реал. Имената на треньора Почетино и на лидера Хари Кейн заедно с играчи като Кристенсен и Деле Али будят респект.


Алегри обаче повтори грешката,която сътвори пак в Торино с Байерн.Тогава обаче губеше с 0:2 през първото полувреме и неговите играчи  се събудиха през второто за 2:2. В Мюнхен при спечелен мач направи неадекватни смени и Юве бе елиминиран.


Сега, мачът срещу Тотнъм тръгна по мед и масло. При 2:1 в края на полувремето Игуаин би хамалски втората дузпа и нацели напречната греда. Дали не трябваше дузпата да бъде изпълнена от друг играч, след като вече Гонсало би първата. Но ако беше вкарал и втората нямаше сега да се правят подобни заключения.


Като резултат 2:2 от първата среща е идеален за Тотнъм. Но като турнирен опит Юве има своето предимство във втория двубой. Наистина очаква ни оспорван реванш,след отличната първа среща между двата отбора.