Депутатите от ГЕРБ се срещнаха с рибарската общност в Дуранкулак

В офиса на ГЕРБ в Шабла П. Манушев, се срещна с граждани

Поредица от срещи проведоха в община Шабла народните представители от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев. В тях участваха също членовете на областното ръководство на партията Васил Василев и Живко Спасов, който е общински ръководител на ГЕРБ.

В офиса на ГЕРБ в Шабла П. Манушев, който е и областен координатор на партията, се срещна с граждани. Той разговаря и с кмета на общината Мариян Жечев, издигнат от ГЕРБ, който го запозна с текущите проекти, по които Общината работи. Кметът благодари за подкрепата на народните представители от ГЕРБ за реализацията на такива важни за общината инициативи, като Местната инициативна рибарска група Шабла-Каварна-Балчик, проекта за ремонт на тротоари, финансиран от Министерски съвет с 500 000 лева, както и други.

Кметът на Дуранкулак Веселин Йорданов, издигнат от ГЕРБ, информира депутатите за състоянието на инфраструктурата в селото и ги запозна с необходимостта от разкриването на филиал на аптека в селото.

Членовете на Сдружението на рибарите в Дуранкулак потърсиха съдействието на депутатите за решаване на някои от важните проблеми за бранша, който е ключов за региона. Сред тях са узаконяването на винтерите и облекчаване на документацията, която трябва да се води на малките риболовни кораби. Живко Спасов, който е и общински съветник, съобщи, че пред МИРГ Шабла-Каварна-Балчик сдружението вече ще има възможност да кандидатства за рибарско оборудване, както и за транспортна лента.

От държавния бюджет са заделени 2 млн. лева за брегоукрепването на къмпинг Шабла, а други 300 000 лева за проектиране на укрепване на най-рушащия се бряг по родното Черноморие Крапец юг. Държавата се е заела сериозно с този проблем и се очаква през следващата година да бъдат отпуснати средства  за укрепването му, посочи Спасов.

Изграждането на лодкостоянки е другият ангажимент, който е поела Общината, съобщи той по време на срещата с жителите на село Крапец. В нея участваха народният представител Даниела Димитрова и Васил Василев.